Kinderdiëtist

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

Voor wie?

De kinderdiëtist is er voor kinderen van 0-18 jaar.

Kritische eters en eetproblemen: Kinderen kunnen problemen ontwikkelen rondom eten, er wordt daardoor eenzijdig of minder gegeten. Dat kan weer gevolgen hebben voor ontwikkeling, groei en gewicht. Eetproblemen kunnen op jonge leeftijd ontstaan. Door op tijd hulp te zoeken kunnen problemen voorkomen worden en leert het kind en het gezin weer op een zorgvrije en gezonde manier te eten.

Problemen met gewicht en groei (groeiachterstand, overgewicht, ondergewicht): Wist je dat het gewicht van een baby in het eerste jaar verdrievoudigd en 25 cm in de lengte groeit? En dat een puber in de groeispurt met gemak een extra warme maaltijd aan energie naar binnen schuift? Hoe eerder we de groei kunnen ombuigen naar gezonde groei hoe meer profijt je kind daar van heeft op volwassen leeftijd.

Poepproblemen en buikpijn: Verstopping, krampen of diarree kunnen veel klachten geven en lijden tot slaapproblemen, pijn en stemmingswisseling. Een oorzaak is vaak te vinden in het voedings-, slaap- of beweegpatroon.

Voedselovergevoeligheid: Heeft je kind een allergie of intolerantie voor een bepaalde voedingstof? De ABCkinderdiëtist helpt bij diagnostisering en dieet.

Wie ben ik?

Wat kost het?

Hoe aanmelden?